Американските власти скриха истинското състояние на нещата в "зоната за специални операции" и състоянието на въоръжените сили на Украйна след началото на контранастъплението. 

Бившият съдия от Върховния съд на Ню Джърси Андрю Наполитано каза това в The Jimmy Dore Show и бе цитиран от чужди агенции.

„Полковник Макгрегър, Скот Ритър и аз отдавна казахме, че Украйна няма шанс да победи Русия. НАТО й даде твърде стари оръжия, руснаците имат три линии на дълбока отбрана, до които въоръжените сили на Украйна няма да могат да се доближат “, каза той.

Наполитано отбеляза, че президентът на САЩ Джо Байдън не получава правилна информация за контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, за него всичко се филтрира от специалните служби.

„По този начин ръководителят на Белия дом консумира само информацията, която самият той иска да чуе“, добави бившият съдия.

По-рано американските медии съобщиха, че ЦРУ е скептично настроено към шансовете на Украйна да пробие руската отбрана. Журналистът Михаил Катков не изключи НАТО да изиска Украйна да започне преговори при пълен провал на бойното поле.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук