Въоръжените сили на Украйна прехвърлят военна техника в зоната на операцията в Донбас. Това съобщи представител на Народната милиция на самопровъзгласилата се Луганска народна република Андрей Марочко, съобщава Интерфакс.  
По думите му, вчера голяма колона, включително танкове, самоходни артилерийски установки и ракетни системи „Град” и „Ураган”, БМП, БТР, а също и автомобили с личен състав и боеприпаси, са тръгнали от селището Изюм в Харковска област и са поели към зоната на така наричаната антитерористична операция в Донбас.
 

Марочко подчерта, че колоната се е разделили в района на населения пункт Славянск, като част от въоръжението се е насочило към Авдеевка, а другата част към Мироновский.
 
Представителят на Народната милиция на ЛНР подчерта, че ВСУ съсредоточава сили за възможни настъпателни действия в района на Авдеевка и Дебалцево.
 
Марочко се позовава на данни на разузнаването, Той добавил, че в нощта на 9 февруари ВСУ са прехвърлили военна техника във ферма в района на населения пункт Видродження до линията на съприкосновение. „По наши данни, техниката е на 17-а бригада на ВСУ”, отбеляза представителят на милицията на ЛНР.
 
Марочко каза още, че украинската страна е увеличила разузнавателната си дейност за сметка на дронове по линията на съприкосновение в Донбас.

Превод и редакция: БЛИЦ