Наскоро бе съобщено как раздразненият френски президент Еманюел Макрон е възприел медицинската помощ на Русия за Италия, в която бушува опасна коронавирусна инфекция COVID-19.


И сега германският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung обвинява Русия в провеждането на хибридна война срещу Запада по време на пандемия.

Колумнистът се съмнява, че Москва, предоставяйки медицинска помощ на САЩ, действа с добри намерения.

Това, че Кремъл изпрати самолет в Америка с помощ, е похвално. Въпреки призивите за намаляване на военната активност, Москва продължава да изпраща бомбардировачи във въздушното пространство над Атлантика. А руският флот, който необичайно дълго се намира в Балтийско море, явно не провежда тестове за COVID-19 там.

- написа консервативният журналист Бертолд Колер, който смята трансатлантическото сътрудничество за основата на германската външна политика и сигурност, пише "Поглед инфо".

Освен това, Колер е уверен, че Русия "продължава да води кибер война срещу Запада" по време на пандемия. В същото време журналистът не представи доказателства и напълно забрави, че самолетите на НАТО продължават да летят близо до границите на Русия, въпреки коронавируса. Но те също не правят тестове за COVID-19 там.

Трябва да напомня, че Русия наскоро изпрати до САЩ самолет Ан-124 Руслан, натоварен с медицинска помощ (лични предпазни средства и медицинско оборудване) за борба с COVID-19. В момента САЩ са на първо място в света по брой случаи. Броят на заразените там вече надхвърли 217 хиляди души. Загинаха над 5 хиляди души. Излекувани са около 9 хиляди души.