Италия, страната с най-голям брой хора, заразени с коронавирус в Европа, обяви снощи, че в страната има общо 424 заразени.

Новите данни от гражданската защита на Италия не съдържат информация за смъртните случаи, но уточняват, че трима пациенти са се възстановили напълно.Става въпрос за трима пациенти, лекувани в Рим от началото на февруари - двойка китайски туристи и младо момче, завърнало се от екскурзия до Китай. Това бяха първите случаи на коронавирусна инфекция в Италия.

Съобщава се, че в Италия, най-засегнатата страна на Европа, заразена с коронавирус в Европа, има 424 заразени.Новите данни от държавната служба в Италия не предоставят информация за смъртните случаи, но това означава, че до трима пациенти са се възстановили напълно.

Става въпрос за трима пациенти, лекувани в Рим от февруари - двама китайски туристи и младо момче, което се върнало от Китай от екскурзия. Това бяха първите случаи на коронавирусна инфекция в Италия.

„Тримата пациенти, които бяха положителни за коронавирус, бяха излекувани. Това е послание към италианците, че болестта се лекува “, каза директорът на Италианската референтна болница за инфекциозни болести Франческо Вая.

Той каза, че болницата е използвала антивирусна експериментална терапия при лечението им. Лекарите експериментирали с антивирусни средства и лекарства, използвани срещу вируса Ебола.

Иначе 9687 души са били тествани в Италия миналия петък и по-малко от 4% са били положителни, според Гражданска защита. Тествани са всички лица със симптоми и тези в контакт със заразени лица.

Най-засегнат е регион Ломбардия, най-големият икономически център в страната с 258 потвърдени случая, включително четири деца.

Превод: БЛИЦ