Облаци гъст черен дим се издигат над централната част на Париж. Демонстрантите от движението „жълтите жилетки” подпалиха автомобили и кофи за боклук на емблематичния булевард „Шанз Елизе”.Четвъртият по ред протест срещу поскъпването на горивата, който прерасна в масов призив за оставката на президента Еманюел Макрон, отново се превърна в погром.
В Париж патрулират близо 8000 полицаи и 12 бронирани автомобила и въпреки това властите не успяха да предотвратят безредиците.BBC съобщава, че са ранени близо 30 души, трима от които полицаи. В цялата страна са задържани около 700 души заради подозрения за подстрекаване към безредици.
Френската полиция задържа в събота около хиляда участници в протестите на "жълтите жилетки" в цялата страна за незаконни действия. Тази информация е в средата на съботния ден. От арестуваните 724 се намират в арестите и. В Париж, съгласно съобщенията на полицейската префектура, са арестувани 651 души, а 536 от тях са задържани в полицейските управления.Понастоящем част от протестиращите са се преместили от Шанз-Елизе към Айфеловата кула.
Голяма група протестиращи, които преди това са изгорили две коли на булевард Марсо са се насочили към Сена от площада на Звездата, като на моста Алм са посрещнати от крупни полицейски сили. В резултат на това, колоната е разделена на няколко части. Едната група се опитва си проправи пътя си към сградата на Националното събрание (долната камара на парламента).
Друга група от около 50 души се насочи към Айфеловата кула. Те не могат да се доближат до нея, тъй като е заобиколена от двойна четириметрова стена, построена за защита от терористи. Оттам протестиращите се отправиха към другия бряг на Сена към площад Трокадеро.

В града голяма група протестиращи се събраха на площада на Републиката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ