Губернаторът на Забайкалския край Александър Осипов подписа указ за изплащане на суми от 100 хил. до 3 милиона рубли на забайкалци, участващи в операция по залавяне или унищожаване на западните танкове "Леопард" и "Абрамс".

"За изземването на танк Leopard или Abrams с всякаква модификация на лице, което директно е иззело танка в изправност - еднократна награда в размер на 3 милиона рубли ( над 77 хил. лева - б.ред). Ако лицата участвали в залавянето на танка са няколко (до 10 души включително) - по 500 хиляди рубли.

За унищожаване на танк Leopard или Abrams от всякаква модификация на лице, което директно е унищожило един танк - 1 милион рубли. Ако лицата, участвали в унищожаването на танка са няколко (до 5 души включително) - по 150 хиляди рубли", се казва в постановлението.

В същото време, руските екипажи на Т-72 от Южния военен окръг (ЮВО) казаха, че вече ги сърбят ръцете за западните танкове.

Tанкистите от групата на войските "Юг" унищожават наблюдателни постове, складове с боеприпаси, както и чужда военна техника на десния бряг на Днепър.

"Готови сме да ги посрещнем - "Леопарди", "Ейбрамс", няма никаква разлика. Дори сме развълнувани от открилата се пред нас възможност. Ние сме готови за това: знаем къде да ги ударим", каза командирът на танкова рота с позивна "Самара".

Ловният сезон за "Абрамс" е открит: за всеки унищожен танк ще има награда 10 милиона рубли. Това обяви артистът Иван Охлобистин, позовавайки се на крупни бизнесмени, пожелали анонимност.

"Скъпи приятели! С нескрито удоволствие бързам да ви съобщя, че някои представители на големия руски бизнес ме упълномощиха да съобщя, че дават награда от 10 милиона рубли (250 000 лв - бел.ред) за всеки унищожен Абрамс. Гойда! — написа той на страницата си в социалната мрежа.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук