Странен търг се провежда на 17 и 18 ноември в Пистоя, област Тоскана, съобщи вестник „Кориере дела сера“.
Освен няколко замъци, имения, средновековни кули и квартали, на него ще бъде предложен за продаване и остров Черболи. В действителност това е островче, разположено на повърхност от 4 хектара, до което къпането е строго забранено.
Разположеното близо до остров Елба островче е открай време мечта за мнозина, поради което заради афери с него в миналото отидоха в затвора многобройни политици и бизнесмени. Онзи, който купи острова от днешния му собственик обаче, ще трябва да се примири с мисълта, че може да го посещава много рядко. Причината за това е, че Черболи е част от поставен под защитата на закона природен парк, така че за всяко отиване в него трябва да се иска специално разрешение.
Абсолютно забранено е и изграждането на каквото и да било на острова.
На търга в Пистоя ще се продава още и средновековният замък в Лучиняно, за който ще се искат поне 20 милиона евро. За продажба са обявени и няколко исторически сгради във Флоренция, средновековна кула в Казентино, средновековен квартал до Сиена, чиято начална цена е 15 милиона евро, но се нуждае от основна реставрация.
Имение, принадлежало в миналото на фамилията на Медичите, във Вал ди Пеза, също е обявено за продаване с начална цена от 60 милиона евро.
Участниците в търга са старателно селекционирани от организаторите му и представят най-вече чуждестранни магнати. /Pronto Sofia