Турция няма да спре военната си офанзива в Северна Сирия. Тя ще продължи, докато всички заплахи не бъдат премахнати и сигурността на нацията не бъде гарантирана, заяви премиерът Бинали Йълдъръм. 
Турция започна операцията си в Сирия преди седмица. Като цел беше посочено прогонване на джихадистите, както и да се попречи на кюрдските милиции да превземат още територии близо до турската граница. Сблъсъците с кюрдските милиции обаче срещнаха недоволството на САЩ. Вашингтон подкрепя сирийските кюрди, които се борят с джихадистите.

Междувременно говорителят на турското президентство Ибрахим Калън заяви, че бойците на кюрдските милиции в Северна Сирия ще продължат да бъдат атакувани от турските сили, докато се намират на запад от река Ефрат. Той подчерта, че Анкара не е договорила никакво примирие с кюрдските милиции в Сирия. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е притеснен от увеличаващите се нападения близо до сирийския град Алепо и полага дипломатически усилия да постигне примирие там, каза още говорителят, цитиран от БНР.