Бойците от екипажа на мобилна огнева група за няколко месеца унищожиха 3 БПЛА и наземни цели на противника, пише украинският Фокус.

Военнослужещите от десантно-щурмовата бригада на Националната гвардия „Червена калина“ отработиха наземни цели на руските нашественици. Бойците от екипажа на подвижната огнева група работиха и по въздушни цели. Прикриват и пехотата.

Резултатите от работата на защитниците бяха много успешни. Няколко месеца по-късно бойците от тази група успяха да унищожат 3 БПЛА и наземни цели на противника.

"Ще устоим и ще върнем земите си! Всичко ще бъде Украйна,"  се казва в съобщението.

Фокус съобщи също, че войниците на ВСУ са унищожили руска минохвъргачка „Тюлпан“. На видеото се вижда как стреля самоходна минохвъргачка. Няколко секунди по-късно се чува нова експлозия. Впоследствие пламъкът обхваща цялата техника. Огънят е заменен от бял дим, обгръщащ изцяло унищоженото от удара оръжие.

Също на 30 март полковник Сергей Черевати, говорител на Източната група на въоръжените сили на Украйна, каза, че въоръжените сили на Украйна са унищожили най-новата руска станция за радиоелектронна борба "Стриж". Ликвидацията на оборудването е настъпила в посока Лиманско-Купянски. Той добави, че през следващите няколко седмици руската армия ще съсредоточи силите и средствата си в това направление. В този сектор противникът вече нанася особено силни артилерийски удари. Само за изминалото денонощие въоръжените сили на РФ са нанесли 301 удара с различни видове артилерия в това направление.

Украински защитници победиха вражески бойни машини на пехотата в района на Луганск. Граничната охрана успя бързо да определи местоположението на руските войски с помощта на дронове. Украинските противотанкови екипажи получиха координатите на съответното местоположение на вражеското мотострелково подразделение и нанесоха съответния удар. Въздушното разузнаване веднага им изпрати данни.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук