В мрежите се появи пълно видео от атаката на надводни дронове над Севастополския залив в нощта на 22 март.

Съдейки по видеото, противовъздушната отбрана на нашествениците се е опитала да свали атакуващите дронове от брега, пише УНИАН. По време на тяхната работа край брега прогърмя мощна експлозия. Не е известно дали целта е била улучена.

Окупационните власти на Севастопол съобщиха за атаката сутринта на 22 март. Твърди се, че силите за ПВО са унищожили три обекта. Два от тях са били свалени от млади жени.

Дроновете се опитаха да проникнат в залива, моряците ги обстрелваха от стрелково оръжие. Твърди се, че военните кораби са невредими.

Последната мащабна операция срещу руския Черноморски флот беше проведена през октомври. Тогава, според експерти, в резултат на атака на неизвестни морски дронове са били повредени най-малко три кораба в Севастополския залив.

На 20 март в Джанкой неизвестни БПЛА удариха железопътните линии, по които Русия прехвърляше ракети към Мелитопол и окупираната част от Херсонска област.

Русия вече е загубила 18 кораба/катера във войната, включително фрегатата на Черноморския флот Москва по време на операцията за освобождаване на Змийския остров. Беше съобщено, че това е най-скъпата загуба за окупаторите, корабът беше оценен на 700 милиона долара.

Общо, според анализаторите, Черноморският флот на Руската федерация е загубил 15% от бойния си състав във войната с Украйна.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук