"Видяхте как стреля Панцир С-1 - 5000 снаряда в минута, които рушат планини. Това е огромно засилване на сръбската армия", каза сръбският президент Александър Вучич.

В Сърбия, на полигоните Орешац и Пасулянски ливади, днес се състоя тактическо учение с бойни стрелби на армейски и полицейски части "Отговор 2021", съобщават сръбските медии.

В учението участваха части на сухопътната армия, на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, жандармерията и хеликоптерната част на МВР. Отработени бяха действия на подсилена бойна група, преминаваща от отбрана в атака.

На учението присъства президентът Вучич, който заяви, че руската система за ПВО Панцир-С-1 е важна част от увеличението на боеспособността на сръбската армия. "Видяхте как стреля Панцир С-1, това са пет хиляди снаряда в минута, които рушат планини. Това е огромно засилване на сръбската армия", каза Вучич, като подчерта значението на използваните в учението руски вертолети Ми-35М.

Президентът поздрави членовете на армията и полицията за успешното учение и заяви, че с по-нататъшно инвестиране в армията и полицията Сърбия ще може да отблъсне всеки агресор.