Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност, пише Tehran Times. 

Спасителните екипи все още издирват президента Ебрахим Раиси, който по-рано днес претърпя инцидент с хеликоптер. Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла. 

Хеликоптерът е пътувал в конвой с други два. Инцидентът е станал в планините в северозападната част на Иран. Президентът Раиси е пътувал с иранския външен министър. Два от хеликоптерите са се приземили благополучно, пише Би Би Си.

Състоянието на намиращите се на борда на хеликоптера засега остава неизвестно, като се съобщава, че все още не е установен контакт с тях.

Иранската държавна телевизия ИРИБ излъчва молитви за Раиси, които отправят богомолци в джамии на Иран. В джамията на свещения град Махшад също започна молитва.

Държавната телевизия показва и спасителни екипи от иранския Червен полумесец, които напредват в гъста мъгла към района, в който по-рано хеликоптерът, с който пътуваха Ебрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан претърпял инцидент, наречен от вътрешния министър Ахмад Вахиди "твърдо кацане".

По-рано ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд заяви, че 40 спасителни екипа вече претърсват зоната, в която се намирал хеликоптерът. Според агенция ТАСНИМ мястото, на което е претърпял инцидент хеликоптерът, вече е установено.

Той е претърпял инцидента на връщане от провинция Източен Азербайджан, където по-рано иранският лидер и придружаващи го министри и чиновници са открили заедно с президента на Азербайджан язовирна стена.

Ирански медии и министър Вахиди съобщиха преди това, че бил установен контакт с придружители на Раиси в хеликоптера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ