Секретният доклад на бивш агент на британското разузнаване за "дълбоките връзки" на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп с Русия се оказа майтап на трола с известния никнейм 4chan. Това е съобщил в анонимен форум лично авторът на "доклада", написа Gateway Pundit, цитиран от Лента.ру в сряда (11 януари).

View image on Twitter

Интернет-майтапчията признава, че изпратил текстът на "секретния документ" на американския политически наблюдател Рик Уилсън (Rick Wilson) още през ноември 2016 г. "Явно са се вързали. Хора, трябва наистина да са дяволски отчаяни – но точно този скандал с Тръмп не заслужава доверие", отбелязва анонимният автор.

След като CNN съобщи, че разполага с документ, съдържащ сериозни компромати, свързани с личния живот на Тръмп, пранкерът се опита да разясни ситуацията. "Уилсън решил, че материалите са истински и ги предал на ЦРУ, което пък от своя страна решило да ги включи в доклада си за влиянието на Русия върху изборите в САЩ. След проведени индивидуални разговори с Тръмп и Обама, агентите на ЦРУ стигнали до извода, че руснаците планират да шантажират президента с нашата история", обясни пранкерът.Източник: Руски дневник