Преди няколко седмици кралица Елизабет II навърши достолепните 94 години. Най-дълго царуващият монарх в британската история обаче е наясно, че нито тя, нито съпругът й Филип са безсмъртни. Затова кралицата е започнала да нанася промени в завещението си, които може и да зарадват Кейт Мидълтън, но със сигурност няма да представляват толкова добри новини за овъртяния в скандали принц Андрю.

"Кралица Елизабет е прагматична и реалистична, затова и актуализира завещанието си,” издаде близък до кралското семейството на американското списание „Лайф енд стайл”, цитирано от „Билд”.

Първоначално 94-годишната кралица е възнамерявала да завещае почти всичките си активи на 98-годишния си съпруг,  в случай, че тя си отиде преди него и го остави вдовец. Сега обаче Нейно Величество е преминала към „План Б” и е преразпределила богатството си в размер на приблизително 1,8 млрд. евро (с включена стойност на кралските бижута и недвижими имоти) между останалите си наследници. Решението е трябвало да остане тайна, но „един от наследниците” не само я е хванал в крачка, но и е разбрал, че му предстои да остане без стотинка от наследството.

„В гнева си той разпространи и други детайли от наследството на кралица Елизабет II, което предизвика семейна война,” издава още източникът на американския таблоид, без да съобщава кой е бил засегнатият наследник.

Известно е обаче, че херцогинята на Кембридж, Кейт - съпруга на принц Уилям - ще е сред най-облагодетелстваните. Източникът твърди, че след последните направени промени по наследството на кралицата, Кейт ще гушне почти всичките бижута на Нейно Величество, чиято стойност надхвърля 600 млн. долара, тъй като е доказала, че „заслужава всяко едно от тях”.

„Кейт се оказа всичко онова, на което кралицата някога се беше надявала за внука си Уилям,”  сведенията гласят.

Не толкова розово обаче ще е положението на принц Хари и съпругата му Меган, които доброволно обърнаха гърба си на кралското семейство. За тях Елизабет II е предвидила „само” извънградската резиденция на кралското семейство в Уиндзор - „Фрогмор Хаус”, както и няколко пръстена и дребни вещи.

„Трябва да се смятат за късметлии, че въобще ще получат нещо предвид решението си да се отделят от семейството”, злобливо отбелязва източникът, изтъквайки, че дори и когато беше част от семейството, Меган постоянно бе обект на критики.

Въпреки това решението Меган и Хари да останат сред ощетените членове на семейството е донякъде и изненадващо. Само преди броени месеци кралицата направи публично обръщение, в което заяви, че изцяло разбира и подкрепя желанието на двойката да напусне кралския двор и да потърси „независим начин на живот”.

Междувременно бащата на Хари и Уилям и син на Елизабет II, Чарлз и съпругата му пък ще наследят два от частните замъка.

Затова пък принц Андрю, който стана известен повече със скандалите си, отколкото с приноса си към кралското семейство, ще трябва да се примири почти с нищо. Доскоро той беше приеман за любимеца на кралицата, но явно вече не е така. От завещанието обаче е отстранена и най-голямата му дъщеря Беатрис, като злите езици подхвърлят, че явно от семейството му ще намаже единствено дъщеря му принцеса Евгения.