Олена Зеленска беше на корицата на последното издание на "Vogue", а тя и съпругът й Володимир Зеленски позираха за няколко снимки в списанието. В интервюто те разказаха за себе си, брака си и войната в Украйна.

„Винаги съм искала да съм зад кулисите, устройваше ме. Излизането на сцената ми беше тежко“, каза Зеленска. Тя каза, че са се запознали в гимназията, че са учили заедно в колеж и че преди Зеленски да стане президент през 2019 г., и двамата са работили в развлекателната индустрия.

През 2003 г. двойката, в сътрудничество с няколко приятели, основа продуцентската компания "Квартал 95", която стана най-голямата в районите, където се говори руски или украински език. "Квартал 95" продуцира популярната сатирична програма Вечерен квартал. След това Зеленски беше водещ, а Зеленска пишеше сценария, пише The Week.

Тя призна, че не е била във възторг от кандидатурата му, защото се опасявала, че позицията ще изложи прекалено много тях и децата им - дъщерята Александра и сина Кирил. Но "Vogue" подчертава, че въпреки опасенията Олена Зеленска се е справила добре с ролята на първа дама.


Тя подчерта, че се вдъхновява от своите съграждани. „Очакваме с нетърпение победата. Нямаме съмнение, че ще победим“, завърши тя.

Украинският президент каза, че първо е бил привлечен от външния вид на избраницата си. „Гледаш в нечии очи, нечии устни. Но когато разговорът започне, тогава се преминава границата между всички харесвания и обичания. Това се случи с мен."

Той добави, че се опитал да я спечели с хумор, но не се получило. „Шегите ми не винаги й отиват“, призна Зеленски.

Интервюто и снимките на двойката Зеленски във "Vogue" предизвикаха множество коментари в социалните мрежи.

„Е, тази двойка е достойна за корица на Vogue“, шедьовър. Очите им изпращат хиляди емоции“, „Каква красива и смела двойка“, „Богиня и герой“, са част от положителните коментари.

Но имаше и други коментари. „Сега и тя е модел?“, „Не трябва ли да помагаш на страната си, вместо да се снимаш за Vogue“, „Хората им умират, а те се снимат“, пишат потребители, недоволни от тази медийна експозиция на Украинският президент и съпругата му.


Превод: БЛИЦ