Френските власти попаднаха в разгара на гангстерска война в град Дижон, съобщава Sky News.

Големи групи от престъпния контингент в града палят скъпи автомобили и контейнери за смет, докато в себе си разнасят огнестрелни и хладни оръжия, коментират местни медии.
  Напрежението възникна, след като 16-годишен младеж от чеченски произход е влязъл във физическа саморазправа с наркопласьор. Клипове в социалните мрежи показват качулати младежи с брадви и пистолети да вилнеят из улиците на града.

Заради сблъсъците през уикенда, предшествали снощната проява на насилие, в Дижон вече бяха пратени полицейски подкрепления.
  В социалните медии от чеченската общност отправиха призиви към сънародниците си в цяла Франция за отмъщение срещу съперниците им от района на Магреб в Северозападна Африка.

В петък, събота и неделя вечерта десетки чеченци, според полицията, се събраха в центъра на града, а после и в квартала Грезиле, район с ниски доходи с сериозно имигрантско население от Северна Африка, за очевидно уреждане на сметки. 

“Събитията от последните няколко дни в квартал Грезиле в Дижон, където младежи се събираха, за да подпалват автомобили и контейнери за отпадъци, предизвикаха само повече притеснения сред обществото след събитията от уикенда“, коментираха от полицията в града.
  Един от офицерите в местната полиция - Бърнард Шмелц, коментира случая, като “уреждане на сметки между чеченската общност и местните“.