Тялото на мъртво чудовище бе изхвърлено на брега на океана в Джорджия, САЩ, съобщава Daily Mail. Странното създание е заснето от един от туристите на видеоклип по време на круиз.

Авторът на видеоклипа е американецът Джеф Уорън. Той твърди, че първоначално помислил трупа за мъртва морска котка. Въпреки това, когато корабът им се приближил, пътниците видели нещо друго - чудовище, което плашещо много прилича това от Лох Нес. То има дълъг врат и малка глава, точно като Неси. 

В момента произходът на създанието не е установен. Ръководителят на американската служба "Риба и дива природа" Дан Аш обяснява, че понякога разлагащите се тела на акулите могат да приличат на "плесиосаури". 

"Плесиосаура" е група от вкаменелости, които са живели преди около 200 милиона години. Животните виреели в солена вода, имали четири крайника, преобразувани в перки и варели. Някои имат дълги ший и малки глави, други имат къси ший и огромни глави. Останки от плесиосаури са открити на всички континенти, включително Антарктида.ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК

Превод и редакция: БЛИЦ