Деница Сачева ще спазва програмата на мнозинството, никакви залитания няма да има. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по рокадите в кабинета.

Имам чувството, че присъствам не на избор на министър, а на папа. Защо пак тази истерия? Защо е този негативизъм? Защо е това отрицание?

В края на краищата министърът е представител на една от управляващите партии и той е длъжен да изпълнява програмата за управления. Не му вменявайте чак такива възможности да извършва мащабни вселенски злодейства като Дарт Вейдър, каза още Симеонов.

България се управлява от две сили - ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Нормално е министърът да бъде одобрен. По тази причина сме го одобрили, след като сме направили съответните консултации. Не виждам защо трябва предварително да сме толкова убедени, че този човек, че тази госпожа няма да си свърши работата. Акцентувате върху отделни моменти в нейната биография - нейни изказвания, които аз не съм проверил.

Тя ще бъде министър и ще спазва задължителните изисквания, които са заложени в програмата на това министерство. Тя ще изпълнява решението, което се взима точно от тази политическа коалиция. Искам да успокоя колегите от БСП и ДПС, че никакви залитания няма да има. Може да бъдете сигурни.

Най-малкото поради тази история на "Обединени патриоти", в която фигурират две партии. Едната с история повече от 100 години. Ние като коалиия променяме действителността, защото както българите са държавотворен народ, така патриотите са държавотворна политическа сила. На първо място - интересите на държавата, каза Симеонов.

В края на 90-те години никой не говореше за ценностна система, традиции, фолклор, патриотите са водили своята трудна и неблагодарна битка. Към настоящия момент, доколкото забелязвам, всички партии в този парламент са патриоти. Включително и ДПС. И това доживяхме.

Патриотите променят реалността в България. Умеят да наложат това, което трябва да наложат. Същото се отнася и към нашия по-голям партньор ГЕРБ. Приказваха се какви ли не глупотевини.

Някой може ли в този момент да отрече, че г-н Томислав Дончев е един истински патриот? Не може. Така ще бъде с г-жа Сачева. Искам да ви обърна внимание на един малък детайл в нейната биография.

Тя е израсла в семейството на един истински патриот, който е положил неимоверни усилия да събере всички исторически сведения от най-дълбока древност и да напише книгата "Българите са в основата на човешката цивилизация. Такъв баща няма как да не възпита в патриотизъм своите деца, каза още Симеонов.