„Ние показахме, че не се страхуваме от големите акули в бизнеса и от хората, които се ползват с протекциите на властта. Показахме, че можем да се изправим срещу тях в защита на интересите на обикновения български гражданин”. Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов на срещи с хората в Кюстендил и Дупница тази вечер.
Верен на слогана на кампанията на родолюбивата коалиция „Вместо думи – действия” той подчерта пред хората и на двете места какво е направил като вицепремиер и депутат, заедно с останалите народни представители от НФСБ, а не какво ще прави за в бъдеще.

Валери Симеонов припомни как от НФСБ са попречили на приватизаторите на Български морски флот да нарушат договора за приватизация и опитите да спестят 58 млн. лв. неустойки по него. „Успяхме да се противопоставим и сега приватизаторите са длъжни да изпълнят своите задължения или да платят неустойките”, каза Валери Симеонов. Той не скри, че тези битки не са нито лесни, нито безопасни, но от НФСБ не се отказват от тях.

Водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” припомни, че именно той като вицепремиер и НФСБ са започнали радикалната реформа в системата на ТЕЛК и са нанесли сериозен удар върху фалшивите ТЕЛК-ови решения. Още преди повече от 5 години НФСБ постави в политическата си програма ликвидирането на фалшивите ТЕЛК-ове, с които мними инвалиди, най-вече от малцинствен произход, източват системата. В последните няколко месеца това, което видяхме, арестите в няколко селища, показаха, че сте прав, подкрепиха Валери Симеонов присъстващи на срещата.

Лидерът на НФСБ припомни как с реални действия – не на хартия, не със стратегии и политически документи, е показа как в махалите може да бъде въведен ред, дори и след възникнали етнически конфликти. Той даде пример с Асеновград и с пловдивската Шекер махала. „В кратки срокове бяха изградени полицейски участъци с постоянно полицейско присъствие в гетата и на двете места, беше въведен ред”, подчерта Валери Симеонов.

„Ние бяхме и хората, които спасихме два поредни туристически сезона – през 2017 и през 2018 година като облекчихме режима за достъп на наши сънародници от Украйна и Молдова на трудовия пазар у нас”, припомни Валери Симеонов.  По думите му е бил създаден такъв административен ред, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да могат в рамките на 7 дни да получат трудова виза за сезонна работа до 90 дни. В резултат на това само през 2018 година 8 хиляди души са работели по Черноморието, подсигурявайки туристическия сезон.

Валери Симеонов беше категоричен, че докато останалите казват какво ще направят, той и останалите кандидати за български представители в Европейския парламент от листата на родолюбивата коалиция казват какво са направили. С факти. „Затова е важно в Европейския парламент да пратим български представители, които са показали, че са бойци, че държат на думата си, които са доказали вече, че могат да защитават българските интереси”, подчерта Валери Симеонов.

„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явяват на предстоящите избори с №1 в бюлетината.