Властите на Венеция издирват мъж, скочил от сграда в един от каналите, с които градът е известен. В петък в социалните мрежи се появи видео, на което мъж се хвърля от триетажна сграда близо до църквата "Сан Панталон" във водите на минаващия край нея канал.

Кадрите на обутия в къси панталони любител на екстремните изживявания, който се приземява по корем във водата, обиколиха социалните мрежи и възмутиха местните власти.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро написа в Twitter, че градските власти се опитват да идентифицират героя на "глупавото видео", за да го подведат под отговорност.

"Този "субект" трябва да получи сертификат за глупост и много ритници. Опитваме се да го идентифицираме, да го докладваме, за него и неговия приятел, който беше долу и направи идиотско видео за социалните мрежи", написа Бруняро.

Той подчерта, че героят от видеото "в името на повече харесвания (в социалните мрежи)" е създал опасна ситуация както за своя живот, така и за другите, защото в този момент би могло да има преминаване на лодка през канала.

Ако бъде установен, извършителят ще бъде подведен под отговорност като престъпник.  

Повече от 40 туристи са били арестувани във Венеция миналата година за плуване в каналите. Някои от тях са плували голи насред града.

Особено известен беше инцидентът, когато двама души отидоха да карат сърф през август 2022 г., като избраха за това не плажа, а венецианския Гранде канал.

Тогава кметът Луиджи Бруняро разпространи видео от изцепката им и ги нарече "нагли идиоти, подиграващи се на града". 

Освен нудистите и тези, които плуват в каналите въпреки забраната, градът е изправен и пред друг проблем - туристите редовно опорочават исторически обекти, по-специално като оставят инициалите си върху тях и крадат фрагменти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук