Стана известен луксозният живот на любовниците на първите лица на Руската федерация - Лавров, Шойгу и Путин. Оказва се, че те разполагат с много елитни имоти.

Руските министри и президентът на страната-агресор не обичат да говорят за личния си живот. Но журналистите от проекта FreeDom разбраха как живеят предполагаемите любовници на Сергей Лавров и Сергей Шойгу, както и вероятната бивша любовница на Владимир Путин, пише УНИАН.

200 акра в Жуково край Москва до двореца Ротенберг. Пазарната стойност на сто квадратни метра земя там е около 3 милиона рубли.

Цялата земя е 600 милиона рубли, а къщата струва почти милиард. Тоест общата цена е повече от 1,5 милиарда рубли. На парче земя, покрито с гора, има няколко къщи, имението на господарката, къща за прислуга и гараж с много коли.

И собственикът на това имение е Елена Шибунина, която била обикновена стюардеса. Те се запознават със Сергей Шойгу през 1999 г., през 2001 г. Елена има син Даниел, който прилича на баща си като две капки вода. Самият Шойгу отрича любовна връзка със стюардесата, от студентските си години е женен за друга - Ирина.

Светлана Кривоногих притежава четириетажни апартаменти в Санкт Петербург, те могат да бъдат наети за 700 хиляди рубли на месец. Такъв апартамент струва 300 милиона рубли. Твърди се, че Кривоногих е бивша любовница на руския президент Владимир Путин. Разследващи журналисти оцениха бизнес активите и имуществото й на 7,7 милиарда рубли.

Светлана Полякова притежава луксозни апартаменти в Москва и Московска област, както и в Санкт Петербург, Сочи и във Великобритания. Общата стойност на недвижимите имоти е повече от 1 милиард рубли. Тя е скромен служител на руското външно министерство. Тя е и вероятната любовница на руския външен министър Сергей Лавров.

"Тези жени живеят в невиждан лукс и изпълняват всички техни, дори и най-вулгарните капризи. Правят това благодарение на парите, откраднати от служителите на Кремъл", обобщиха журналистите.

По-рано УНИАН разказа какво се знае за предполагаемата любовница на Владимир Путин Алина Кабаева. Как тя премина от гимнастичка до предполагаема "близка приятелка" на президента на Руската федерация.


Превод: БЛИЦ