Странни ситуации са наблюдавани на няколко пъти с автономни таксита, които вече редовно работят в някои американски градове. Това необичайно събитие беше заснето във Финикс, където полицията се опита да спре автономно такси Waymo, което, както се досещате, няма шофьор.

Един от пътниците, Джони Романо, публикува видеото, което ясно показва объркването на пътниците, както и на полицая в усилията им да спрат колата без водач. Романо определено ще запомни първото си пътуване с автономно такси. Автомобилът ги повел през задръстването до място на парад в града, където полицията временно регулирала движението.

Въпреки че колата спряла, когато се натъкнала на тълпата, първоначално не реагирала на жестовете на полицая. И докато гласовете от колата казват „тук няма шофьор“, придружени с жестове, мозъкът на колата най-накрая разбира ситуацията и нагажда маршрута си към новата ситуация.

Waymo отговори на това видео, че софтуерът на превозното средство позволява научаване и разпознаване на полицейски жестове, така че това превозно средство също е реагирало според командите на полицая в рамките на около 90 секунди.

@johnnyromano3

POV: youre in a self driving car and the police get involded

♬ original sound - Johnny Romano

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук