Кремъл разглежда капитулацията като един от вариантите за прекратяване на войната с Украйна. 

Това каза руският блогър, стриймър и журналист Майкъл Наки в интервю с Владимир Полуев в канала Ukraine 24 в YouTube.

Журналистът отбеляза, че на 14 май руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов каза, че няма да има „капитулация“ на Москва в Украйна, но според Наки самият факт, че думата „предаване“ е спомената от представителя на Русия говори много.

"Когато човек започне да казва, че определено няма да капитулира, това означава, че капитулацията наистина е на масата, тоест се счита за един от вариантите. Това не означава, че Русия ще капитулира утре или вдругиден, но това означава, че има разбиране, че всичко не върви много добре“, обясни блогърът.

Внимание! В видео присутствует ненормативная лексика.

Според него доказателството, че руското ръководство разбира, че руската армия не е постигнала успех за почти три месеца на така наречената „специална операция“ в Украйна, е оставката на военните ръководители.

„Това означава, че всички, които сега ще ръководят танкови армии или флоти, ще се опитват по всякакъв начин да избегнат отговорност, за да не хвърчат главите им. Те ще прехвърлят отговорността и решенията един върху друг, което означава, че необходимите решения няма да бъдат вземани бързо. При тези условия не само настъплението на Руската федерация, но дори и нейната отбрана в окупираните територии изглежда е още по-малко ефективна, отколкото сме наблюдавали преди“, обобщи Наки.


Превод: БЛИЦ