Тази запеканка е особено полезна за уморените дами, които не им се седи с часове в кухнята след тежък работен ден. Течното тесто се прави със скоростта на светлината, пълнежът се подготвя за нула време, така че ще са ви необходими минимум минутки. Смесете, изсипете и печете и ви чака кулинарен триумф.

Основата на пълнежа е зеле, а всичко останало е въпрос на фантазията ви. Списъкът на съставките в този случай зависи от това какво ще намерите в хладилника. Кайма, зеленчуци,спанак, варени пилешки гърди, консервирана царевица - каквото намерите може да добавите без проблем, пише zajenata.bg.

Съставките

прясно мляко 250 ml

Слънчогледово олио 30 ml

Бяло зеле 500-600 g

яйце 3 бр.

лук 1 бр.

Пшенично брашно 220 g

Зелен лук 1 стрък

копър 2-3 стръка

сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

Подготовка

Яйцата се разбиват със солта и черния пипер, без да спирате да разбивате постепенно изсипете и млякото. Добавете пресятото брашно и го разбъркайте. Трябва да си направите тесто като за палачинки.


Изплакнете зелето, нарежете в дълбока купа и леко осолете. Добавете ситно нарязан копър. Нарежете лука на малки парченца и сложете слънчогледовото олио. 


В тавичка леко намаслена поръсете с брашно. Изсипете половината от тестото, а след това изсипете пълнежа със зелето, отгоре изсипете останалото тесто. Изпратете във фурната на 180 градуса (40-60 минути).