Ето как да си приготвите ягодова супа с уникални оризови кюфтенца от сирена
450 г почистени ягоди
2 ч. ч. кокосово мляко
1 лайм
1 връзка босилек
стрък лимонена трева
За аранчините:
Аранчини са италиански оризови кюфтенца с плънка. За тях ви трябва сварен ориз, овкусен със сол и черен пипер (можете да използвате останал от предишно ястие) и плънка (по желание – нашата в случая е с шамфъстък и сирена).
3 ч. ч. сварен ориз
100 г шамфъстък
150 г моцарела
100 г кашкавал
150 г сушени домати
стрък риган
450 г галета
3 яйца
Приготвяне:
Загребете с лъжица от ориза и го разстелете в дланта си. Върху него поставете доза от нарязаните на ситно шамфъстъци, моцарела, кашкавал, сушени домати и риган и поръсете с малко настъргана кора от лайм, пише Elle. Затворете с ориза, овъргалвайки полученото топче в яйцата и в галетата.
Изпържете аранчините в тиган с нагорещена мазнина. Обръщайте ги, докато не получат златист загар от всички страни.
За супата пасирайте ягодите с чаша кокосовото мляко, настъргана кора от лайма, наситнените босилек и лимонена трева. Останалото кокосово мляко загрейте на ниска температура и разбийте до получаването на пяна.
Използвайте я за украса, заедно с резени ягода и листенца мента. Сервирайте заедно с готовите аранчини.
Последвайте ни
0 Коментара: