Продукти:

450 г почистени ягоди

2 ч. ч. кокосово мляко

1 лайм

1 връзка босилек

стрък лимонена трева


За аранчините:

Аранчини са италиански оризови кюфтенца с плънка. За тях ви трябва сварен ориз, овкусен със сол и черен пипер (можете да използвате останал от предишно ястие) и плънка (по желание – нашата в случая е с шамфъстък и сирена).

3 ч. ч. сварен ориз

100 г шамфъстък

150 г моцарела

100 г кашкавал

150 г сушени домати

стрък риган

450 г галета

3 яйца


Приготвяне:

Загребете с лъжица от ориза и го разстелете в дланта си. Върху него поставете доза от нарязаните на ситно шамфъстъци, моцарела, кашкавал, сушени домати и риган и поръсете с малко настъргана кора от лайм, пише Elle. Затворете с ориза, овъргалвайки полученото топче в яйцата и в галетата.

Изпържете аранчините в тиган с нагорещена мазнина. Обръщайте ги, докато не получат златист загар от всички страни.
За супата пасирайте ягодите с чаша кокосовото мляко, настъргана кора от лайма, наситнените босилек и лимонена трева. Останалото кокосово мляко загрейте на ниска температура и разбийте до получаването на пяна.

Използвайте я за украса, заедно с резени ягода и листенца мента. Сервирайте заедно с готовите аранчини.