Необходими съставки:

свинско месо – 250 г микс с говеждо, смляно
белтък – 1 бр.
лук – 1 парче
чесън – на вкус
брашно – 1 лъжичка
хляб – 30 г
галета – 2 с.л.
черен пипер – смлян
сол
майорана
масло – за пърженето
за овалване
яйца – 1 бр.
прясно мляко – 1 с.л.
брашно
галета

Начин на приготвяне:

Хляба, който трябва да е стар, начупете на парченца, намокрете, отцедете леко и бъркайте с каймата, белтъка, скълцания лук, счукания чесън. Добавете и брашното, галетата, подправките и сол на вкус. Сместа се омесва хубава с 2 с.л. вода.
За панировката разбийте яйцето с млякото.

Оформете от сместа плоски кюфтета и ги овалвайте в брашно, млечно-яйчената смес и галета. Изпържете ги от двете страни в олио.
Поднесете готовите кюфтета със салата по избор или картофено пюре.