Ох, че вкусна гозбичка! Опитайте тази ароматна пилешка яхния с картофки
2 с. л. краве масло, по желание пречистено
1 пиле, нарязано на порции
2 с. л. зехтин
400 гр. лук, нарязан на полумесеци
1 морков, нарязан на кръгчета
1 резен целина или 1 пащърнак, нарязан на кубчета
1 с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
1 дафинов лист
500 мл. горещ пилешки, зеленчуков бульон или вода
800 гр. картофи, обелени и нарязани на едри кубчета
1 зелена чушка, нарязана на кубчета
2 средни домата, обелени и нарязани на малки кубчета
1 ч. л. чубрица
3 с. л. магданоз, ситно нарязан
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Маслото се сгорещява и в него се слагат парчетата месо да се зачервят леко от всички страни. Посолява се и се отстранява от огъня.
2. В друг съд се загрява зехтинът. Слагат се лукът, морковът и целината и се разбъркват, докато лукът си подвие крайчетата. Прибавят се червеният пипер и доматеното пюре. Разбъркват се. Добавят се парчетата месо и дафиновият лист. Заливат се с горещия бульон или вода. Ястието се оставя да ври на тих огън около 50 мин. или докато месото омекне.
3. Сипват се картофите, леко се посоляват и се разбъркват. Ястието се оставя да поври още 15 мин. Прибавят се чушката, доматите и чубрицата. Ястието може да се остави да поври още 10 мин. до готовност или да се сипе в тавичка и да се запече във фурна загрята на 200 ͦС около 20 мин., докато се зачерви и картофите омекнат. Сервира се поръсено с магданоза.
Последвайте ни
0 Коментара: