Ох, че вкусно! Опитайте тези тортелини с горгонзола
500 гр. готови тортелини, равиоли или спагети
200 гр. горгонзола или синьо сирене
200 мл. сметана за готвене 20%
1 щипка настъргано индийско орехче
1 с. л. ситно нарязан магданоз
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Тортелините или спагетите се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като се запазва 100 мл от водата, в която са се варили.
2. В сгорещената сметана се натрошава горгонзолата и се разбърква на тих огън, докато сиренето се стопи. Подправя се с бял пипер и индийско орехче.
3. Пастата се смесва със соса и магданоза. Ако е много гъст, се добавя малко вода от варенето на пастата.
Последвайте ни
0 Коментара: