Независимо от пълнежа си тортелините и равиолите чудесно се съчетават със солидни сосове на основата на сметана и различни сирена, например пикантната горгонзола. Ролята на освежаващата съставка обикновено се пада на пресния магданоз.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. готови тортелини, равиоли или спагети
200 гр. горгонзола или синьо сирене
200 мл. сметана за готвене 20%
1 щипка настъргано индийско орехче
1 с. л. ситно нарязан магданоз
 сол и бял пипер на вкус
 
Начин на приготвяне
1. 
Тортелините или спагетите се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като се запазва 100 мл от водата, в която са се варили.

2. В сгорещената сметана се натрошава горгонзолата и се разбърква на тих огън, докато сиренето се стопи. Подправя се с бял пипер и индийско орехче.

3. Пастата се смесва със соса и магданоза. Ако е много гъст, се добавя малко вода от варенето на пастата.