Ароматен, лепкав и сладък, този разточителен на вкусове пудинг съчетава едни от емблематичните продукти на тропиците - тонизиращото кафе, захарните фурми и упойващите ориенталски подправки, пише menumag.bg. Хармонията е невероятна!
Необходими продукти за 4 порции
100 гр. меко масло
1 ч. ч. кафява или пудра захар
2 яйца
1 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
200 мл. студено кафе еспресо
200 гр. фурми, почистени от костилките
1 щипка канела
1 щипка карамфил
1 щипка бахар
за карамеловия сос:
1 ч. ч. кафява захар
100 гр. масло
1/2 ч. ч. сметана

Начин на приготвяне
1.
Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцата едно по едно, подправките и фурмите. Сипва се половината брашно, пресято с бакпулвера. Добавя се кафето малко по малко и се слага останалото брашно. Тестото се сипва във формички за мъфини или форма за торта.
Изпича се във фурна загрята до 180° С за около 30 мин.

2. Изстиналият сладкиш се нарязва на квадрати.

3. Карамеловият сос се приготвя, като се смесят захарта, маслото и сметаната, а сместа се загрее на умерен огън. Разбърква се, докато се получи сос със светлокафяв цвят. Сервира се със сметана или сладолед.