Тиквичките винаги се свързват с лятото: в този горещ сезон те ни дават пресен вкус и приветстваща лекота, с която ги ядеш с кеф и наслада. Богати на полезни фибри, тиквичките добре насищат и почистват тялото. Въз основа на този зеленчук има цял диетичен курс, защото са изключително нискокалоричен продукт.

Най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйца

Предястие от тиквички с орехи - много добър вариант за освежаване на лятната вечеря или семеен празник. Тази рецепта с наслада дори ще оценят вегетарианците и не само!

Съставките

тиквички 3 бр.

орехи 100гр

магданоз няколко стръкчета по ваш вкус

чесън 3 скилидки

Зехтин 2 супени лъжици

Подготовка

Младите тиквички нарежете на големи кубчета, сложете сол и оставете сокът да се изцежда. След това го премахнете и поставете в загрят тиган с 1 супена лъжица олио да се изпържат от всички страни.

Счукайте орехите. Добавете ситно нарязания магданоз, чесъна и зехтина. Разбъркайте добре и комбинирайте с тиквички.

Пикантното допълнение към вечерята ще бъде оценено перфектно! Ето защо, рецептата си заслужава да споделите с приятели и да се насладите на божествения вкус!