Ще си оближете пръстите: Печено прясно сирене с мед и риган
Изненадайте гостите си с тази нетрадиционна гозба
200 гпрясно сирене
½ ч. л.счукан пипер меланж
1 ч. л.риган
1 с. л.царевично брашно
1 с. л.зехтин extra virgin
2 с. л.мед
Начин на приготвяне
1. Сиренето се нарязва на резени, много добре се подсушава, поръсва се с пипера и ригана и се овалва в брашното.
2. Тиган с незалепващо покритие се сгорещява. Слага се зехтинът и сиренето бързо се оставя в него да се зачерви от всички страни.
3. Парчетата сирене се слагат в керамични купички и се поръсват с малко стопен мед. Запичат се в загрята фурна на 220º С за 10-15 мин. Поднася се горещо с пресен хляб.
Подходящи типове вина
Последвайте ни
0 Коментара: