Сладкишите ви искат да ухаят точно така
Важно е да съчетавате правилно естествените аромати с останалите съставки
Канелата се използва предимно при ароматизирането на плънки за щрудели и баклави,конфитюри и сладка, както и сладки питиета. Тя носи аромат на Коледа, защото стои в направата на типични за този сезон десерти.
Индийското орехче има сладникав аромат. То трябва да се прибавя едва след като десертът е изстинал, защото при топлинно затопляне губи аромата си. Участва при направата главно на кремове.
Карамфилът има широко приложение в кухнята. Неговият аромат е сладък и същевременно тръпчив. Използва се предимно в сладкарството. С него се овкусяват тиква, круши, меденки и на най-различни дребни сладки.
Индришето се използва при направата на сладка, мармалади, има доста силен аромат и се използва в по-малки дози.
Корите от цитрусови плодове всички знаем как да си набавим. Просто купуваме хубави, узрели и ароматни плодове и леко настъргваме кората им с помощта на ситно ренде. Те имат изключително свеж аромат, който идеално приляга както на кремове, така и на печени сладкиши като кексовете.
Кардамонът е екзотична подправка с пикантен вкус и силен аромат. Тя намира приложение както в сладкарството, така и извън него. Заради силния аромат е препоръчително да не се прекалява с нея.
Изкуствени аромати можем да кажем, че са всички видове есенции. Изкуствените аромати се извличат по химичен път от техните естествени еквиваленти. Най-употребяваните сред тях са: ванилия, лимон, портокал, шоколад, ром и други.
Някои спиртни напитки също придават приятен аромат на десертите, такива са ромът и конякът.
Последвайте ни
0 Коментара: