Не се съмняваме, че разполагате с множество рецепти за пържоли, но никога не излишно да прибавите още една към репертоара си. Особено когато става въпрос за свински филета, поднесени с уханен лучен сос и парченца ябълки, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 парчета свинско филе по 200 г
2 с. л. соев сос
2 с. л. брашно
1 с. л. олио
2 с. л. краве масло
1 зелена ябълка, нарязана на тънки резени
1 с. л. краве масло за ябълките
1 с. л. балсамов оцет
2 с. л. кафява захар
4 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
4 с. л. уиски
200 мл. ябълков оцет
200 гр. сметана


Начин на приготвяне

1. 
Пържолите се намазват с половината соев сос и се овалват в брашно. Маслото и олиото се загряват и в тях се пържат пържолите 5 мин. от едната страна и 4 мин. от другата. Изваждат се и се оставят на топло.

2. В същата мазнина се слага лукът и се разбърква, докато омекне. Налива се уискито, запалва се внимателно и щом угасне, се наливат ябълковият сок и другата половина соев сос. Течността се оставя да изври наполовина, след което се прибавят сметаната и пържолите. След 2 мин. се отстраняват от огъня.

3. Ябълките се слагат в маслото и след около 1 мин. се заливат с балсамовия оцет и захарта. Разбъркват се внимателно и след около 2 мин. се изваждат.

4. Пържолите се сервират с ябълковите парченца и лучения сос.