Така ги прави сестра ми в Италия и всеки път стават мозък! Даже не мие картофите, само обърква всичко, пече и после - мамма миа!
Пресните картофи - продукт, който е несравним на вкус. Днес сме ви подбрали нашата любима рецепта за млади картофки - бърза, мързелива и отнема само 10-тина минутки за подготовка. От пресните подправки подберете тези, което обичате най-много: копър, магданоз, босилек, див лук ...
Можете да направите микс. Лимоновата кора добавя ярък вкус на това ястие, а бялото вино - изисканост. Не пропускайте да опитате, много бързо и лесно е!
Съставки:
1 кг пресни картофи
3 скилидки чесън
1 с.л.настъргана лимонова кора
50 мл сухо бяло вино
3 с.л. олио
50 гр. масло
1 връзка зелени подправки - копър, магданоз
1 щипка розмарин
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
- Младите картофи не е нужно да белите, само ги почистете, измийте старателно грудките и нарежете на средни парчета. Гответе картофите цели, ако са по-малки.
- Накълцайте пресните билки, чесъна минете през пресата, добавете лимоновата кора, виното, розмарина, ригана, черния пипер, сол, олиото. Разбъркайте. Получената смес добавете към картофите и разбъркайте отново, така че всяко парченце картоф да поеме от соса.
- Сложете картофите в тавичка, покрита с хартия за печене, отгоре поставете парченца масло. Пъхнете във фурната за 30 минути при 180 градуса. Печете до златисто-кафяво, като периодично ги заливате с утаения сок.
Последвайте ни
0 Коментара: