Тайното оръжие на забързаната домакиня!
И да нямате тесто може да направите пица...и то каква
1 франзела
500 грама кайма
350 грама консервирани домати в собствен сок
250 грама моцарела
връзка босилек
олио
Начин на приготвяне:
Най-добре е да използвате говежда кайма или смес от свинска и пилешка. Изпържете я за 5-8 минути, прибавете доматите и нека комбинацията къкри около 15 минути, докато се изпари течността. Разрежете франзелата на две части по дължина и отстранете меката част. Получените две "лодки" изсушете във фурната за 2-3 минути. Моцарелата нарежете на кубчета, босилека накълцайте ситно. Разпределете каймата в хлебните основи, сложете и моцарелата, поръсете с босилек и запечете пицата за 5 минути.
Последвайте ни
0 Коментара: