Тази рецепта ще ни оправи настроението: Замразени карамелизирани хапки с шоколад и сладолед
Охладете леко, след това изсипете върху тавата и изгладете повърхността
400 гр. бисквити
80 гр масло
1 чаша изсушен кокос
1,5 л карамелен сладолед
300 гр карамел
200 гр черен (70%) шоколад
300 мл сладка заквасена сметана
1/4 чаша (60 мл) слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Поставете бисквитите в кухненски робот и разбъркайте до фини трохи или ги натрошете на ръка. Добавете маслото, кокоса и щипка сол и ги разбъркайте. Натиснете в основата на подготвената тава, като използвате задната част на лъжица, за да изгладите повърхността.
Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита
Разстелете сладолед, след това карамел. Загладете повърхността, след това замразете за 1 час, за да стегне. Поставете шоколада в топлоустойчива купа. Поставете сметана в тиган на умерен огън. Изсипете горещия крем върху шоколада и разбъркайте, докато се разтопи и изглади. На 2 порции разбъркайте маслото, докато се смеси.
Охладете леко, след това изсипете върху тавата и изгладете повърхността. Замразете за една нощ или докато стегне. Извадете от фризера 20 минути преди сервиране. С помощта на топъл нож нарежете на парчета и сервирайте веднага, пише Actualno.com.
Последвайте ни
0 Коментара: