Това пилешко по гръцки ще напълни устата ви със слюнка още щом го помиришете
8 пилешки долни бутчета
½ ч. ч. зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязани
3 с. л. пресен риган, нарязан
1 лимон
морска сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Зехтинът се смесва с чесъна, ригана, сокът и 1 ч. л. от фино настърганата кора на лимона. Добавя се 1 ч. л. морска сол и черен пипер на вкус.
2. Парчетата пиле се слагат в маринатата, много добре се разбъркват, всичко се сипва в здрав плик, отстранява се въздуха, връзва се здраво и се оставя за 12 - 24 часа в хладилника да се маринова.
3. Парчетата пиле се слагат за 10 - 15 мин. върху загрят грил или грил-тиган и се допичат в тавичка още 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.
Последвайте ни
0 Коментара: