Риган, зехтин, лимон и чесън - когато тези продукти се срещнат, там със сигурност е намесено Средиземноморието, и то най-вероятно гръцката му част, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

8 пилешки долни бутчета
½ ч. ч. зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязани
3 с. л. пресен риган, нарязан
1 лимон
 морска сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Зехтинът се смесва с чесъна, ригана, сокът и 1 ч. л. от фино настърганата кора на лимона. Добавя се 1 ч. л. морска сол и черен пипер на вкус.

2. Парчетата пиле се слагат в маринатата, много добре се разбъркват, всичко се сипва в здрав плик, отстранява се въздуха, връзва се здраво и се оставя за 12 - 24 часа в хладилника да се маринова.

3. Парчетата пиле се слагат за 10 - 15 мин. върху загрят грил или грил-тиган и се допичат в тавичка още 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.