Закуска за глезани: Разкошни хлебчета на пара
Може да придадете форма по избор на получените топки
Необходими продукти
500 г брашно
40 г мая
150 г вода
сол на вкус
Начин на приготвянe
Разтворете маята в малко вода със стайна температура и после смесете с брашното. Разбъркайте и постепенно с бъркане прибавете останалата вода. Прибавяйте на части, като следите гъстотата на тестото.
Ако стане достатъчно гъсто, спрете да добавяте вода. Замесете с ръце тесто и месете 10-ина минути докато стане еластично. Покрийте и оставете в топло помещение докато втаса (около 2 часа). Тестото е втасало, когато удвои обема си.
Премесете още веднъж и оставете да втаса втори път. Вземете тестото в ръце и оформете дълго и тясно колкото дланта ви руло. Нарежете от него парчета големи колкото дланта ви и ги оформете на топки. Оставете да престоят половин час. Варете хлебчетата на пара за 20-25 минути.
Може да придадете форма по избор на получените топки. Например да усучете леко отгоре или да оформите връхче.
Последвайте ни
0 Коментара: