Ясно е, че липсата на артилерия принуждава украинските войници от 47-ма механизирана бригада близо до Авдeевка в района на Донецк да се бият на близко разстояние, а не на голямо разстояние, и да рискуват американски танкове Abrams и инженерните машини Assault Breacher, за да спрат руското настъпление. Forbes .

Отбелязва се, че през последните две седмици бригадата е загубила няколко танка Abrams и две щурмови машини Breacher - вероятно 5% от най-добрите й бронирани машини, което показва интензивността на боевете. Не е известно колко екипажи са били спасени, преди превозните им средства да изгорят, добавя вестникът.

"Загубите може да не са непоправими: по-специално, танкът вероятно може да бъде възстановен, ако инженерите успеят да стигнат до него преди руския дрон. Но загубата, макар и временна, подчертава интензивността на битката в Бердичи", се казва в публикация.

Посочва се, че в тази посока руснаците използват тактика в стил банзай с участието на няколко пехотни щурмови групи. 

Целта на окупаторите е да прехвърлят достатъчен брой войски за създаване на плацдарм вътре в украинските позиции, целта на украинците е да унищожат руската пехота веднага след пристигането.

„Това е опасна работа за изморените войници от 47-ма бригада, които водят боеве почти без прекъсване вече девет месеца“, се казва в публикацията.

В същото време се подчертава, че войниците от 47-а бригада нанасят много повече загуби на руснаците, но оръжията им критично не достигат.

„Колко може да издържи 47-ма? Да се ​​надяваме, че това време ще е достатъчно, за да пристигнат милионите снаряди, които Европейският съюз и Чехия се готвят да изпратят, най-накрая в Украйна през следващите седмици.

И ако след това бригадата може да издържи още няколко седмици, може също да започне да получава снаряди от Съединените щати“, се казва в публикацията.

Изданието припомня, че председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън даде да се разбере, че може да разреши гласуване на нова помощ за Украйна в края на март или началото на април.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук