Израелската армия ликвидира при въздушен удар един от командирите на "Ислямски джихад" в източната част на град Рафах, съобщи военната пресслужба. 28 палестинци, сред които жени и деца, са били убити при друг въздушен удар по градчето Бейт Лахия в северната част на Газа. 

От Тел Авив заплашиха с още по-твърди действия спрямо "Хамас", след като бяха открити тленните останки на трима от заложниците, отвлечени от радикалната палестинска групировка. 

Те са били убити още при нападението срещу еврейската държава миналия октомври, а телата им - отнесени в Ивицата Газа. 

Според изявлението на израелските военни, убитият е отговарял за логистиката в бригадата "Рафах" на военното крило на "Ислямски джихад".

"Той организираше подготовката на терористичната организация за операции срещу сухопътни части на нашите отбранителни сили в района", информира пресслужбата.

Израел продължава офанзивата си срещу позиции на "Хамас" както в северната, така и в южната част на Ивицата газа. При тези действия са открити оръжия, взривни устройства, ракети и противотанкови снаряди, а е унищожена и ракетна пускова установка.

Танкове достигнаха до пазара в центъра на Джабалия – най-големият от осемте бежански лагер в Газа. Според местни жители булдозери решават домове и магазини по пътя на настъплението.

Палестинец беше убит при въздушен удар на израелски изтребител срещу дом в бежанския лагер "Джанин", в северните части на окупирания Западен бряг. Здравното министерство съобщи, че други 6 са били ранени. Използването на изтребител за удар по цял на Западния бряг не се случва често в израелската военна стратегия, която разчита повече на сухопътни атаки в района.