Отдавна е известно, че шоуменът трудно се навива да говори пред публика без сценарии или предварително записано предаване .Оттам дойде и изразът "политика от диванчето".

Подходът на Слави за излизане на "лайф“ е само когато има да каже нещо важно. Повечето послания минават през профила му във Фейсбук.

Появата му на живо на нарочна пресконференция създаде усещане, че като лидер на ИТН търси подкрепа. Поставя идеите на масата и иска прошка за грешките. Така правят хъшовете, където и да са.

Обграден от верните си хора и медиите, които ще разпространят "точните послания“. Слави направи заявка за работещ парламент. Вярно пред отбрани репортери, но се надява чрез тях информацията да достигне до ушите на заинтересованите.

Скритият коз се оказа социологическо проучване, което е поръчано на водеща маркетингова агенция. Тя нарежда ИТН в парламента след обичайните заподозрени.

Прави впечатление, че партията на Слави взима 8.5 % и изпреварва ДПС. Възможно ли е това?

Последва уговорка, че гласовете за Движението са концентрирани в няколко области на страната, а тези от Турция винаги променят резултата в изборния ден. 

Така незавидните 3.5 %, които дава световния бранд в изследването си за партията водена от Мустафа Карадайъ, като нищо ще отвее напомпаните ПП и ДБ, които се финасират от пирамиди и олигарха Иво Прокопиев.

Дали това не е умишлено? Само социолозите си знаят, защото те са взели парите на Слави Трифонов. А той иска работещ парламент.

Референдумът е ясен. Но екипът от юристи, които са консултирали ИТН - да бъде ли сменен моделът на управление на страната, си ги знае само Слави. И най-много Тошко. В Юридическия факултет най- много.

Идва интересното. Всички въпроси ще получат отговор. Такава заявка дават в началото тези, които застават с лицата си пред журналистите.

Но като се видя кои ще задоволяват любопитството на драгия зрител и слушател, си пролича и кои ги няма в залата.

Интересът се поддържа от напористи репортерки, които виждат Слави Трифонов за първи път очи в очи. Вълнението се усеща при брадичката в долната им челюст - мандибулата.

И се почна. Колко е богат папата на шоубизнеса и какво ще декларира пред КПКОНПИ? Защо скри благосъстоянието си от всички любопитни погледи? Все въпроси подходящи за първа среща.

Ще разберем, когато му дойде времето. Така отговаря Негово Величество цар Симеон II.

Слави да не остане по назад и той като царя. Изчакайте до 15 май и ще узнаете. Всичко се е случило пред вашите погледи, успокой той. 

Репортерката се почувства незадоволена от отговора получен на първата среща. Как ще обясни, че от декларацията за имущество всичко е видно. Това не е отговор пред главен редактор. 

И тъкмо започна разговор за политика, че Слави като десен човек сам кове съдбата си и не разчита на подаяние. 

От медийния кръг на Иво Прокопиев се опитаха да го "насочат“, какви партньори да търси и с кого да се коалира в парламента.

Слави се замисли. Мандибулата му е спокойна както винаги. Отдавна чакаше този въпрос, след като цяла пресконференция го отлагаше.

Тя, репортерката, изпъкна в червено, като бузките на медийния олигарх Прокопиев, за когото работи. И побърза да даде наклон на Слави. 

"Мила, няма нужда да ме насочва някой. Насочвам се сам.“ – сдържа се лидерът на ИТН от нещо по - сериозно.

Станислав Балабанов не издържа и се включи с коментар затискайки устата си – едни и същи въпроси се задават. Отрони някогашния репортер на Слави за питащото "войнство".

Но вие си ги поканихте, уважаеми представители на Има такъв народ, за да им гледате сеира.

Няма такова шоу. Няма да го видите и по националната телевизия. Поканите свършиха като билети за Малкович в Народния.