Месо по френски... Тези думички означават толкова много! Кулинарните естети могат да бръчкат носовете си колкото искат, но фактите са си факти - месото, приготвено по френска рецепта, е предпочитано от много домакини. 

Базовата рецепта е много проста. Нуждаете се от половин килограм месо, няколко средни глави лук, малко майонеза и парче твърдо сирене с размер на човешка длан. Месото се реже на тънко, през влакната, увива се с кухненско фолио и се оставя да престои. След това отделните парчета се натриват добре със сол и черен пипер и се поставят върху намазана хартия за печене.

Шеф Виктор Ангелов издаде супер рецепта!

Намазват се обилно с майонезата, поръсват се с нарязания на тънки пръстени лук и настърганото сирене и всичко отива във фурната. Готви се за около час и винаги се сервира горещо. 

Това е традиционната рецепта. Днес обаче ще ви предложим да си приготвите нещо по-засукано - свински ребърца по провансалски. Ястието е подходящо както за обяд и вечеря, така и за скъпи гости.

Уникална вкусотия: Печени картофки с медена марината

За да си приготвите това блюдо, не е нужно да сте мастър шеф! 

Как да си приготвите тези вкусни и сочни ребърца по автентична френска рецепта, с които всички ще си оближат пръстите, четете в jenata.blitz.bg.