Отстрани приготвянето на пържени картофки изглежда като детска игра. Режеш, изсипваш в тигана и чакаш да станат готови.

По някакви причини обаче, в 9 от 10 случая своенравните картофки изгарят, залепват в тигана, остават сурови в средата или се разкашкват.

Мечта за небцето: Всички вкъщи полудяха по тези надупени картофки с кашкавал (СНИМКИ)

Когато сте решила да зарадвате семейството си с пържени картофи, е добре да знаете, че не всички сортове са подходящи за тази цел.

Ей такъв чипс никога не сте яли! Безумно вкусен и полезен е, а и става само за 3 минути! (СНИМКИ)

Опитните домакини препоръчват да използвате картофи с червена или жълта кора. Белите сортове бързо почерняват след обелване.

Избирайте големи равни картофи с плътна кора, които нямат видими увреждания. На какво друго трябва да обърнете внимание, за да зарадвате всички вкъщи с вкусни пържени картофки със златиста коричка, можете да прочетете в jenata.blitz.bg.