Размразяването на месо е процедура, с която домакините се сблъскват почти всеки ден.

На пръв поглед изглежда, че нещата тук са изключително прости - вадиш месото от камерата вечерта, а на следващия ден приготвяш вкусна вечеря. А когато не разполагаш с достатъчно време, директно го слагаш в микровълновата. 

Оказва се обаче, че и тук си има тънкости. И много от съветите, които сме научили от родителите си по размразяване, всъщност увеличават риска от разваляне на месото и го превръщат в опасно за здравето. 

Забравете за тях: Tези храни изсмукват здравето от тялото ни!

Колкото и да бързате, не пренебрегвайте здравето си! При неправилното размразяване съществува риск опасни бактерии да проникнат в организма ви. И хранителното отравяне ще е най-безобидният резултат, с който може да се сблъскате! 

Кои са най-често срещаните грешки при размразяване на месото и какво трябва да правите, за да избегнете риска от заразяване с опасни бактерии, вижте в jenata.blitz.bg.