Британски учени са провели проучване и са открили лекарство, което е ефективно в борбата срещу косопада. Той е един от най-големите бичове за всяка една жена и убиец на красотата й.

Тази прическа ще е хит през 2021 година

Британски учени обаче са открили много лесен начин за справяне с този кошмар за всяка дама. Една проста съставка може да ви избави от загубата на коса и да ви осигури мечтаната прическа съвсем скоро.

Първо е редно да ви разкрием няколко неща. Нормалната загуба на коса варира между 50 и 100 косъма дневно. Станат ли повече от това, вече говорим за „алопеция“, или поразговорному – за „косопад“.

Нито една жена не е застрахована от косопад, но някои са значително по-застрашени. Предполага се, че над 50% от жените страдат от алопеция в даден момент от живота си, като най-рисков е периодът на менопауза, когато до 2/3 от дамите изпитват осезаемо изтъняване и/или оредяване на косата.

Всяка жена трябва да е наясно с тези неща, ако иска да изглежда стилно

Причините за косопада могат да се простират от наследствени, през медицински, до механични, т.е. дължащи се на прическата.

Женският косопад често има по-силно влияние върху качеството на живота на жената, отколкото оплешивяването влияе на средностатистическия мъж и това се дължи изцяло на социалните норми.

Британските учени обаче са открили лекарство, което е ефективно в борбата срещу косопада.

Вижте как лесно и бързо да преборите косопада и да имате уникална коса на jenata.blitz.bg