Физическата близост във всяка романтична връзка е много важна. Много жени обаче не изпитват потребност от сексуален контакт или не могат да се наслаждават на секса. Междувременно загубата на сексуално желание може да има отрицателно въздействие върху всякакви взаимоотношения и това е проблем, който трябва да бъде разрешен възможно най-бързо.

ЗАЩО ЛИБИДОТО НАМАЛЯВА?
"Либидото може да се понижи поради различни причини, включително: хормонални, физиологични, ситуативни, а на всичкото отгоре те може и да се смесват. Въпросът е чисто индивидуален. 
Препоръчително е да отделите внимание на този проблем, да потърсите компетентни съвети от сексолог, на като начало пробвайте да включите в менюто си продукти, които повишават либидото. 

Червено месо
Тестостеронът се счита за мъжки хормон, но също така е важен за сексуалния живот на жената. С намаляването на нивата на тестостерон, намаляват и възбудата, и сексуалният интерес. Много тестостерон се съдържа в червеното месо (говеждо и свинско). Може би това не звучи твърде романтично, но месото, изядено преди среща, ще работи във ваша полза.

Останалите 6 храни, които вдигат женското либидо четете в Zdrave.to