Прасковите – източник на ценни витамини и минерали
И това е интересно! Топ 5 на най-полезните семена. Четете още интересни новини и полезни съвети за вашето здраве на най-полезния здравен сайт Zdrave.to
Прасковите са един от плодовете, които лекарите препоръчват за консумация по време на бременност. Обосновката е голямото богатство на полезни вещества, които съдържат. Витамин С помага за здравословния растеж на костите, зъбите, кожата, мускулите и кръвоносните съдове на бебето. Чрез него се усвоява желязо, което също е важно за безпроблемното износване по време на бременността. Най-ценното вещество на плода за бременните обаче е фолиевата киселина. Тя предотвратява дефекти на нервната тръба като спина бифида и други.
Съдържанието на калий в прасковите спомага за предотвратяването на мускулни крампи и обща умора, които често се срещат в различните приоди на бременността. Фибрите в плода също са полезни- за храносмилането на бременните.
Пулпата на прасковите има антиоксидантни свойства. Присъствието на хлорогенна киселина в тях също допринася за защитните им свойства. Лутеинът зеаксантин и бета-криоксантин защитават организма от вредните ефекти на различни заболявания.
Последвайте ни
0 Коментара: