Шокиращо изследване установи "мръсната десетка" на бъканите с химикали плодове и зеленчуци!
Всички те дали положителна реакция за редица различни пестициди и имали по-висока концентрация на синтетични химикали от останалата продукция. Ягодите съдържали най-малко 20 пестицида.
Храните с най-малко пестициди са царевицата, авокадото, ананасът, зелето, кромидът, замразения грах, папаята, аспержите, мангото, патладжаните пъпешите "Медна роса", кивито, оранжевият пъпеш (Канталуп), карфиолът и грейпфрутът. Само 1% от пробите сладка царевица и авокадо са имали доловими нива пестициди.
Неправителствената организация Съюз за храните и земеделието, която представлява производителите на плодове и зеленчуци, каза, че потребителите не трябва да се безпокоят от резултатите, защото работната група по околната среда не е използвала научен подход. Най-важното според производителите е селскостопанската продукция да не се замърсява, плодовете и зеленчуците да се мият старателно, да се съхраняват на студено и отделно от сурово месо, пилета и морска храна.
Последвайте ни
0 Коментара: