Можем да помогнем на организма да се противопостави на настинките и вирусите през зимата, ако заложим на определени храни. Дори и да не успеем да избягаме от всички зарази, то поне ще се справим по-леко с тях, пише dariknews.bg.

Ето кои храни ни пазят от заразяване:

Кисело зеле

Естествената ферментация превръща полезните вещества в трудносмилаемото сурово зеле в лесноусвоими. Така киселото зеле доставя на организма повече витамини А, С и К, отколкото суровото. За зимните месеци, които са бедни на плодове и зеленчуци, то е идеалната храна.

И това е интересно: Това зелено смути за ден ще ви очисти от токсините - четете тази и още полезни новини на zdrave.to

Цитруси

Най-големият плюс на цитрусовите плодове е това, че съдържат витамин С. Той помага и за възстановяването на тъкани, кости и кръвоносни съдове, както и при главоболие Грейпфрутът, лимонът и мандарината съдържат и аскорбинова киселина.

Чесън

Наричат чесъна природен антибиотик. Той е сред най-добрите храни, които ни пазят от вируси и настинки. Освен това съдържа калий и калций, както и съставки, които пречистват тялото ни от вредните бактерии.

Кисело мляко

Киселото мляко е чудесен източник на пробиотици – живи бактерии, които се грижат за доброто храносмилане и обмена на веществата.