Безсъние. Ужасно неприятно и изморително, то е често срещано, особено ако сме по-чувствителни, емоционални или постоянно се преуморяваме. Но сега се подгответе се за най-хубавия си нощен сън, защото от Readers Digest ни разкриват тайните на бързото заспиване.

Без нощни събуждания и без броене на овце.

Ето как да потънете в прегръдките на Морфей за по-малко от 60 секунди.

Орехът е пратен от боговете! Вижте защо е толкова полезен

Това изцяло натурално средство се нарича Метод 4-7-8 и да, толкова е лесен, колкото звучи. Първо се настанете удобно в леглото. След това просто вдишайте през носа в продължение на четири секунди, задръжте дъха си за седем секунди и след това издишайте бавно през устата си за още осем секунди. Повтаряйте, докато заспите.

Това е всичко! Не вярвате, че е възможно? Не и според лекаря от Харвард Андрю Вайл, който взима назаем това упражнение от вековна индийска йогистка медитация.

Проф. д-р Мая Константинова: Вече не е рядкост диабет при деца под 6 години

"Това е най-добрият метод, който открих за справяне с безсънието, без значение на часа“, казва той.

Според него йогите използват този метод за постигане на състояние на пълна релаксация, противодействие на стреса и безпокойството.

Умишленото забавянето на дишането забавя ритъма на сърцето, като кара останалата част от тялото ви да се отпусне. С други думи, това е естествено успокоително средство - за тялото и ума ви.

Недоспиването е опасно, внимавайте

Вайл казва, че трябва да прилагате този метод с постоянство и скоро ще усетите промяната. Нищо не пречи да опитате. Все пак знаете колко важен е добрият и качествен сън.